Nieuws voortgezet onderwijs & mbo

Nina Polak wint De Inktaap 2020

15 juni 2020 - Auteur Nina Polak wint met haar roman Gebrek is een groot woord De Inktaap 2020. Dit werd bekendgemaakt in de speciale podcastserie van De Inktaap. Gebrek is een groot woord gaat over de 22-jarige zeilster Nynke Nauta - alias Skip - die worstelt met de voortdurende tweestrijd tussen het verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Brochure onderwijsaanbod PO & VO

Juni 2020 - De brochures met het onderwijsaanbod voor het PO en het VO voor het schooljaar 2020-2021 zijn klaar. Bekijk online naar het aanbod van de bibliotheek. In onze Webshop zijn deze producten te bestellen.

Match wint de prijs van de Jonge Jury

3 juni 2020 - Het boek Match van Buddy Tegenbosch won de prijs van de Jonge Jury. De Jonge Jury Debuutprijs ging naar Dit is hoe het ging, van Astrid Boonstoppel. Lees meer op de website van Jonge Jury

Onderzoek: Lezen stimuleren via vrij lezen, boekgesprekken en app-berichten

Februari 2020 - In dit onderzoek werd onder meer onderzocht of deelname aan de Bibliotheek op school in het basisonderwijs en op het vmbo zorgt voor meer leesmotivatie bij de kinderen. Op alle scholen is vrijlezen een van de belangrijkste activiteit in de klas. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat vrij lezen vooral een positief effect heeft op leerlingen die al veel lezen.

Nieuwsbrieven

De afdeling Educatie & Leesbevordering stuurt vier keer per jaar een nieuwsbrief aan de scholen in de Haarlemmermeer. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Ga naar Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven primair onderwijs:
Nieuwsbrief PO juni 2020
Nieuwsbrief PO maart 2020

Nieuwsbrieven voortgezet onderwijs:
Nieuwsbrief VO juni 2020
Nieuwsbrief VO maart 2020

Voor oudere nieuwbrieven ga naar

Nieuwsberichten in corona-tijd
In periode van de corona-crisis hebben we nieuwsbrieven voor het onderwijs gemaakt om tijdens het thuisonderwijs het lezen te blijven stimuleren. Ga naar

Onderzoek over lezen en leesplezier

Recent onderzoek laat zien dat vrij lezen niet voor alle leerlingen een positieve invloed heeft op leesplezier. Inzichten die voortkomen uit onderzoek beïnvloeden onze acties en activiteiten op de scholen. Welke onderzoeken zijn er recentelijk uitgekomen?

Ga naar ons overzicht voor onderzoek en publicaties over lezen en leesplezier