Nieuws primair onderwijs

Nominaties Kinderjury 2022 bekend

De nominaties voor de Kinderjury 2022 zijn bekend!

Martijn van der Linden kinderambassadeur

6 april 2022 - Martijn van der Linden volgt Manon Sikkel op als kinderboekenambassadeur van Nederland. Hij wil illustraties meer onder de aandacht brengen en heeft de ambitie om prentenboeken voor oudere kinderen te gaan promoten. Hier is nog veel te weinig aanbod voor, aldus Martijn van der Linden.

Prentenboek 2023

29 maart 2022 - Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje (Uitgeverij Lannoo) van Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte staat volgend jaar centraal bij De Nationale Voorleesdagen ((25 januari t/m 4 februari 2023).

Brochure Meertalige digitale prentenboeken in het gezin

7 maart 2022 - In de brochure 'Meertalige digitale prentenboeken in het gezin' wordt verslag gedaan van het project 'Meertalige prentenboeken in het gezin', dat als doel had de taalomgeving thuis van de kleuters van de twee scholen te versterken met behulp van meertalige geanimeerde prentenboeken.

Matilda presenteert... winter 2021

De boekentips van Matilda presenteert zijn er weer: met in deze wintereditie onder andere fabels geschreven door Janneke Schotveld, twee verhalen over tijgers geschreven door Bibi Dumon Tak (hoe kan het ook anders?) en een verhaal dat zich afspeelt in de Romeinse oudheid.

Gozert en Hele verhalen over een halve soldaat bekroond

1 oktober 2021 - Gozert, geschreven door Pieter Koolwijk en geïllustreerd door Linde Faas, is bekroond met de Gouden Griffel 2021. Hele verhalen voor een halve soldaat, geïllustreerd door Ludwig Volbeda en geschreven door Benny Lindelauf, heeft het Gouden Penseel 2021 gewonnen.

Matilda presenteert ...herfst 2021

Oktober 2021 - Lees de boekentips van Matilda: onder andere De spreekbeurt van Alin over een wandelende tak of een vleesetende plant? In dit grappige verhaal kies je halverwege het boek hoe het verhaal verder gaat. Download Matilda herfsteditie 2021:

Matilda presenteert ... zomereditie 2021

Juni 2021 - Lees de boekentips van Matilda: onder andere het avonturenverhaal De olifantendief, Ik ga bij Japie wonen, een mooi prenteboek van Rindert Kromhout over vriendschapen een moppenboek. Download Matilda zomereditie 2021:

Woutertje Pieterse Prijs 2021

Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda zijn de winnaars van de 34e Woutertje Pieterse Prijs, voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Zij ontvingen de prijs voor het boek Hele verhalen voor een halve soldaat (Querido’s Uitgeverij).

Prentenboek 2022: Maar eerst ving ik een monster

April 2021 - Monsters onder je bed, welk kind fantaseert er niet over? Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp is benoemd tot Prentenboek van het Jaar 2022. 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media