Kinderopvang

De doorgaande leeslijn

Stichting Lezen maakt zich sterk voor een leesomgeving waarin kinderen willen, kunnen en blijven lezen. In onze publicatie De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0-20 jaar beschrijven we op basis van wetenschappelijke inzichten de leesontwikkeling van kinderen en jongeren.

Onderzoek: Voorlezen in de kinderopvang

Mei 2020 - Recent onderzoek over voorlezen in de kinderopvang geeft een optimistisch beeld over het voorleesklimaat in de kinderopvang. Voorlezen en leesbevordering wordt als belangrijk ervaren door zowel de managers als de pedagogisch medewerkers.

Basisonderwijs

Boekengasten - herfst 2020

September 2020 - Lekker chillen doe je met een boek. In de Bibliotheek vind je kasten vol. Er zit altijd wel een verhaal voor jou tussen. Superspannend. Razend romantisch. Volkomen maf. De boekengasten maakten alvast een selectie voor je.

Matilda presenteert... herfst 2020

September 2020: De boekentips van Matilda voor de herfst zijn er weer! Bijvoorbeeld Dit is Guus van Chris Chatterton. Op de voorkant van dit boek zit een sticker waar op staat: ‘De knorrigste hond van het land’. En als je dan naar hond Guus kijkt, dan zie je dat dat klopt.

Voortgezet onderwijs & mbo

De doorgaande leeslijn

Boekengasten - herfst 2020

Nieuwsbrieven

De afdeling Educatie & Leesbevordering stuurt vier keer per jaar een nieuwsbrief aan de scholen in de Haarlemmermeer. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Ga naar Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven primair onderwijs:
Nieuwsbrief PO juni 2020
Nieuwsbrief PO maart 2020

Nieuwsbrieven voortgezet onderwijs:
Nieuwsbrief VO juni 2020
Nieuwsbrief VO maart 2020

Voor oudere nieuwbrieven ga naar

Nieuwsberichten in corona-tijd
In periode van de corona-crisis hebben we nieuwsbrieven voor het onderwijs gemaakt om tijdens het thuisonderwijs het lezen te blijven stimuleren. Ga naar

Onderzoek over lezen en leesplezier

Recent onderzoek laat zien dat vrij lezen niet voor alle leerlingen een positieve invloed heeft op leesplezier. Inzichten die voortkomen uit onderzoek beïnvloeden onze acties en activiteiten op de scholen. Welke onderzoeken zijn er recentelijk uitgekomen?

Ga naar ons overzicht voor onderzoek en publicaties over lezen en leesplezier