Kinderopvang

Onderzoek: Voorlezen in de kinderopvang

Mei 2020 - Recent onderzoek over voorlezen in de kinderopvang geeft een optimistisch beeld over het voorleesklimaat in de kinderopvang. Voorlezen en leesbevordering wordt als belangrijk ervaren door zowel de managers als de pedagogisch medewerkers.

Basisonderwijs

Brochure onderwijsaanbod PO & VO

Juni 2020 - De brochures met het onderwijsaanbod voor het PO en het VO voor het schooljaar 2020-2021 zijn klaar. Bekijk online naar het aanbod van de bibliotheek. In onze Webshop zijn deze producten te bestellen.

Alfabet van Charlotte Dematons

5 juni 2020 - Het boek Alfabet van Charlotte Dematons is uit! Charlotte vertelt in de Grote Vriendelijke Podcast over haar nieuwe prentenboek Alfabet. Ze vertelt hoe dit prachtige boek tot stand kwam. Met dit boek kunnen leerkrachten eindeloos aan de slag. Het boek is te gebruiken in alle groepen van het basisonderwijs.

Voortgezet onderwijs & mbo

Nina Polak wint De Inktaap 2020

15 juni 2020 - Auteur Nina Polak wint met haar roman Gebrek is een groot woord De Inktaap 2020. Dit werd bekendgemaakt in de speciale podcastserie van De Inktaap. Gebrek is een groot woord gaat over de 22-jarige zeilster Nynke Nauta - alias Skip - die worstelt met de voortdurende tweestrijd tussen het verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Brochure onderwijsaanbod PO & VO

Nieuwsbrieven

De afdeling Educatie & Leesbevordering stuurt vier keer per jaar een nieuwsbrief aan de scholen in de Haarlemmermeer. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Ga naar Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven primair onderwijs:
Nieuwsbrief PO juni 2020
Nieuwsbrief PO maart 2020

Nieuwsbrieven voortgezet onderwijs:
Nieuwsbrief VO juni 2020
Nieuwsbrief VO maart 2020

Voor oudere nieuwbrieven ga naar

Nieuwsberichten in corona-tijd
In periode van de corona-crisis hebben we nieuwsbrieven voor het onderwijs gemaakt om tijdens het thuisonderwijs het lezen te blijven stimuleren. Ga naar

Onderzoek over lezen en leesplezier

Recent onderzoek laat zien dat vrij lezen niet voor alle leerlingen een positieve invloed heeft op leesplezier. Inzichten die voortkomen uit onderzoek beïnvloeden onze acties en activiteiten op de scholen. Welke onderzoeken zijn er recentelijk uitgekomen?

Ga naar ons overzicht voor onderzoek en publicaties over lezen en leesplezier