Geef een prentenboek cadeau

Juni 2021 - Max en de Maximonsters van Maurice Sendak kan je vanaf 18 juni voor € 2,50 kopen bij de boekhandel. Met Max en de Maximonsters kan je ook veel doen in de klas. Download de lessuggesties, of lees hoe je tijdens het voorlezen uit Max en de Maximonsters kan werken aan een diep taalbegrip met Max en de Maximonsters.De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.
 Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.


Lesideeën voor in de klas
Taaldeskundige Kees Broekhof van Sardes beschrijft wat je tijdens het voorlezen van Max en de Maximonsters kunt doen om diep begrip van het verhaal te bevorderen. Zijn adviezen zijn hier te downloaden. 

Voor het boek Spelen met prentenboeken maakten Anke van Boxmeer en Els van Dijck, bekend van de Kleuteruniversiteit, lessuggesties bij Max en de Maximonsters. Die suggesties zijn hier te downloaden.

LEES met LOES heeft een lesbrief ontwikkeld die bij het campagne-boek Max en de Maximonsters past, voor onderbouw en bovenbouw van het primair onderwijs (niet gratis). De lesbrief richt zich op het vergroten van het verhaalbegrip. Voor de onderbouw zijn 5 voorleessessies uitgewerkt (opklimmend naar moeilijkheid: elke keer een stapje dieper het verhaal in). Daarnaast geeft zij voor de bovenbouw een uitleg hoe je aan de slag kunt met de Vertel eens-aanpak van Aidan Chambers en hoe je een vergelijking kunt maken tussen de film Where the Wild Things Are en het prentenboek Max en de Maximonsters. Ga voor meer informatie naar LEES met LOES

Ga voor meer informatie over de campagne naar de website van Geef een (prenten)boek cadeau