Voortgezet onderwijs

Campagnes

Welke campagnes zijn er allemaal voor Leesbevordering en Mediawijsheid voor de kinderopvang, het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs? Lees hier in het kort over de verschillende campagnes. 

Media Ukkie Dagen (24 maart t/m 31 maart 2023)

Tijdens de Media Ukkie Dagen 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Nationale Voorleesdagen (25 januari - 4 februari 2023)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vinden allerlei voorleesactiviteiten plaats voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Ga voor de Prentenboek Top Tien of voor meer informatie naar de website van de Nationale Voorleesdagen. 

De Kinderjury

De Kinderjury kiest elk jaar twee beste kinderboeken van het afgelopen jaar: een kinderboek voor de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en een kinderboek voor de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Kinderen in het hele land kunnen online stemmen op hun favoriete boek en bepalen daarmee welk boek de Kinderjury krijgt. 

Nederlandse Jeugdkrakerscompetitie (mei t/m juni)

Doe mee met de Jeugdkrakerscompetitie en verbeter de informatievaardigheden van je klas door twee maanden in zes rondes nieuwe krakersvragen op te lossen. Doelgroep van de Jeugdkrakerscompetitie is groep 7 en 8. 

Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober 2022)

Van 4-15 oktober 2023 is de Kinderboekenweek 2023. Het thema is nog niet bekend.

Geef een prentenboek cadeau!

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Dit jaar is Ik zou wel een kindje lusten uitgekozen als prenteboek van de campagne. Vanaf 21 mei is het prentenboek voor € 2,50 te koop in de boekhandel.


1 2 3

Geef een boek cadeau! (vanaf 10 februari)

De campagne Geef een boek cadeau! wil dat alle kinderen in Nederland en België opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de jeugdliteratuur. Het jeugdboek van 2023 is het eerste deel van de serie Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon.

Poëzieweek (26 januari - 1 februari 2023)

Het thema van deze negende poëzieweek is Natuur. Kijk voor ideeën en tips op onze website en op de website van de Poëzieweek.

Week van de mediawijsheid (10 -17 november 2023)

Het thema van de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Het thema wordt in de loop van het jaar bekendgemaakt. 

Nederland Leest Junior (november 2023)

Nederland Leest is een landelijke campagne van de openbare bibliotheken. Ieder jaar staat een ander boek centraal. Nederland Leest Junior richt zich op de groepen 7 en 8 van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (VMBO klas 1 en 2). 

Ga voor meer informatie naar: www.nederlandleest.nl/junior.


1 2 3 4

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media