Voortgezet onderwijs

Campagnes

Welke campagnes zijn er allemaal voor Leesbevordering en Mediawijsheid voor de kinderopvang, het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs? Lees hier in het kort over de verschillende campagnes. 

Media Ukkie Dagen (24 maart t/m 31 maart 2023)

Tijdens de Media Ukkie Dagen 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Nationale Voorleesdagen (25 januari - 4 februari 2023)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vinden allerlei voorleesactiviteiten plaats voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Ga voor de Prentenboek Top Tien of voor meer informatie naar de website van de Nationale Voorleesdagen. 

De Kinderjury

De Kinderjury kiest elk jaar twee beste kinderboeken van het afgelopen jaar: een kinderboek voor de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en een kinderboek voor de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. Kinderen in het hele land kunnen online stemmen op hun favoriete boek en bepalen daarmee welk boek de Kinderjury krijgt. 

Nederlandse Jeugdkrakerscompetitie (mei t/m juni)

Doe mee met de Jeugdkrakerscompetitie en verbeter de informatievaardigheden van je klas door twee maanden in zes rondes nieuwe krakersvragen op te lossen. Doelgroep van de Jeugdkrakerscompetitie is groep 7 en 8. 

Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober 2022)

Van 4-15 oktober 2023 is de Kinderboekenweek 2023. Het thema is nog niet bekend.

Geef een prentenboek cadeau!

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Dit jaar is Ik zou wel een kindje lusten uitgekozen als prenteboek van de campagne. Vanaf 21 mei is het prentenboek voor € 2,50 te koop in de boekhandel.


1 2 3

Jonge Jury (september 2022 t/m 7 juni 2023)

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs om jeugdboeken te lezen en hun stem uit te brengen op hun favoriete boek. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury. 

De weddenschap (1 november 2022 t/m 30 april 2023)

In De Weddenschap gaan leerlingen van het VO (VMBO) de uitdaging met drie bekende Nederlanders aan om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. 

Read2Me! (december 2022 t/m 3 juni 2023)

 Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor brugklassen van het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen meedoen via de bibliotheek. 

Roald Dahl Dag (13 september)

Elk jaar vieren we op 13 september de geboortedag van meesterverteller Roald Dahl. Kijk voor lesmateriaal op de website van de Roald  Dahl Dag.


1 2 3 4

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media