Voortgezet onderwijs

Campagnes

Welke campagnes zijn er allemaal voor Leesbevordering en Mediawijsheid voor de kinderopvang, het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs? Lees hier in het kort over de verschillende campagnes. 

Media Ukkie Dagen (24 maart t/m 31 maart 2023)

Tijdens de Media Ukkie Dagen 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Nationale Voorleesdagen (25 januari - 4 februari 2023)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vinden allerlei voorleesactiviteiten plaats voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Ga voor de Prentenboek Top Tien of voor meer informatie naar de website van de Nationale Voorleesdagen. 

Geen actuele nieuwsitems aanwezig

Raadgedicht - editie voortgezet onderwijs (eind januari)

Raad met de hele klas het ontbrekende woord van een gedicht. Vanaf de Poëzieweek staat er 10 weken lang iedere week één gedicht op de website met een ontbrekend woord. 

Boekenweek voor jongeren

Boekenweek voor Jongeren gaan 23 topauteurs tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 middelbare scholen. Zij gaan daar in gesprek over boeken, schrijven en het plezier van lezen. 

De Inktaap (september 2022 t/m februari 2023)

De Inktaap daagt leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs uit de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs te lezen en hun favoriete boek te kiezen. 

Er was eens... (hele schooljaar)

Er was eens… is een verhalenwedstrijd waarin leerlingen van het vmbo (en mbo, hbo) een eigen verhaal schrijven. Een bekende schrijver geeft een workshop, waarna de leerlingen een eigen verhaal gaan schrijven. Start vanaf december. Kijk voor meer informatie op www.erwaseens.nu.


1 2 3 4

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media